Siyasi İstikrar ve Ekonomik Yansımaları – 23 Ekim 2008

EAF, 23 Ekim 2008’de Koç Üniversitesi İstinye Yönetici Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda “Siyasi İstikrar ve Ekonomik Yansımaları” başlıklı bir konferans düzenlemiştir.

Konferansın TÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Ümit İzmen’in başkanlık ettiği birinci oturumunda Bahçeşehir Üniversitesi Ögretim Üyesi ve BETAM Direktörü Prof. Seyfettin Gürsel, “Demokrasi ve Siyasal İstikrar Açısından Türkiye Seçim Sistemi”ni konu alan bir sunum yapmıştır. Panelin ikinci konuşmacısı Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Ersin Kalaycıoğlu ise “Siyasal Partilerin Kurumsallaşması ve Reform” konulu bir değerlendirme yapmıştır.

Konferansın ikinci bölümündeki panel oturumda Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi ve EAF Direktörü Kamil Yılmaz, “Siyasal Partiler Yasası, Parti-içi Rekabet ve Ekonomik Performans” başlıklı bir sunum yapmıştır. Konferansın son konuşmacısı Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Fuat Keyman ise “Türkiye’de Demokrasinin Derinleşmesi ve İyi Toplum Yönetimi” başlıklı bir konuşma yapmıştır.

Konferans Programı ve Konferans’ta Yapılan Sunumlar:

“SİYASİ İSTİKRAR
ve