Prof. Dr. Hakan Ürey, 2001 yılından beri Mühendislik Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta ve Ocak 2024 tarihinden itibaren Araştırma ve İnovasyondan Sorumlu Rektör Yardımcısı olarak görev almaktadır. Lisans derecesini 1992 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden, ardından yüksek lisans ve doktora derecelerini 1996 ve 1997 yıllarında Georgia Teknoloji Enstitüsü Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden almıştır.

Koç Üniversitesi’nde Optik Mikrosistemler Laboratuvarı’nı (OML) kuran ve başta ERC-Advanced hibesi olmak üzere birçok önemli Avrupa araştırma fonları, ulusal fonlar ve endüstri tarafından sağlanan kaynaklar alan Prof. Dr. Ürey’in araştırmaları, optik ve mikromekanik sistemler ve uygulamalar, yeni 3D ve artırılmış gerçeklik görüntüleme teknolojilerinin yanı sıra tanı testleri, sinirbilim ve oftalmolojide uygulamaları olan biyomedikal sistemlere odaklanan disiplinlerarası bir yapıya sahiptir.

Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde 3 yıl Bölüm Başkanlığı yapmış ve KUTTAM, KUAR ve n2STAR araştırma merkezlerinin yönetim kurullarında aktif olarak görev almıştır. Prof. Dr. Hakan Ürey, 250’den fazla akademik makale, çok sayıda akademik olmayan makale yayınlamış ve uluslararası konferanslarda 50’den fazla davetli konuşma yapmıştır. Tümü endüstri tarafından lisanslanan ve laboratuvarından çıkan 5 “spinoff” şirketin kurulmasını sağlayan 60’tan fazla patente sahiptir. Sabatik izninde olduğu süre boyunca Cambridge Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Stanford Üniversitesi gibi saygın kurumlarda misafir profesörlük yapmıştır.

Başarıları TÜBA-GEBİP, TÜBİTAK-Teşvik, Sedat Simavi Bilim Ödülü, Elginkan Vakfı Teknoloji Ödülü ve Üstün Başarılı Öğretim Üyesi Ödülü gibi çeşitli ödüllerle takdir edilmiştir. Ayrıca, laboratuvarında yürüttüğü projeler ve buradan çıkan şirketler için “En Başarılı Koçlular” ödülü ile üç kez onurlandırılmıştır. Prof. Dr. Ürey, Bilim Akademisi ve OPTICA Fellow üyesidir.